Een culinaire zeiltocht beleeft u aan boord van onze zeilklipper

Zeilen is een fantastische ervaring maar samen met onze chefs maken wij er graag een unieke belevenis van. Met de beste producten maken wij heerlijke borrelhappen en bijzondere culinaire diners met meerdere gangen en bijpassende wijnen. De producten halen we van dichtbij. Ons culinaire hart gaat sneller kloppen van alle prachtig producten die ons kleine landje rijk is en ook voor de beste wijnen blijven we altijd binnen Europa.

Dit is eten op een boot zoals het moet zijn. Eerlijk en heerlijk. Welkom aan boord: we gaan genieten van een dagje culinair zeilen!

Het beste van de markt

Culinair zeilen. Dat is hoe wij ons onderscheiden. Daarnaast hebben wij vele jaren ervaring in de betere restaurants van het land. De connecties die we daar hebben opgedaan, zetten we graag in om zo aan de beste en lekkerste producten te komen.

Van een uitgebreid en professioneel geserveerd vijf-gangen diner door onze chef, of een prachtig en rijk gevuld barbecue buffet, tot een zeer gevarieerde luxe broodjeslunch. De mogelijkheden zijn bij ons zeer divers en wij passen ons graag aan aan uw wensen.

Onze gerechten zijn altijd van dezelfde sublieme kwaliteit. Wij proberen alles zo lokaal mogelijk in te kopen van kleinschalige bedrijven en ondernemers, rechtstreeks van boer tot bord zonder tussenkomst van allerlei andere partijen. Door zoveel mogelijk biologisch en verantwoord in te kopen, trachten wij ons steentje bij te dragen aan een betere omgang met dier en milieu.

Vis

Als onderdeel van onze culinaire zeiltocht kunt u ook genieten van verschillende visgerechten. Uiteraard is onze vis altijd dagvers. Bij Bos en Braga in Weesp halen wij onze gerookte vis en visschotels. Deze twee vissers uit Urk en eentje uit het Portugese vissersdorp Caxinas roken zelf hun vis.

“Wij willen het zilt in ons hart delen en jullie meenemen in de echte smaak van de zee”. Met Bas ‘De Friese Palingroker’ doen we workshops Palingroken tijdens onze zeiltochten. Echt een leuke en leerzame ervaring, en natuurlijk een mooi Hollands fenomeen. Bij Jan en Barbara van ‘De Goede vissers’ halen wij de mooiste vis en schaal en schelpdieren uit de Waddenzee, altijd kraakvers.

Liever vlees of vega?

Eten op een boot kan natuurlijk ook in de vorm van een heerlijke culinaire barbecue. Het rund en lamsvlees voor op de barbecue komt van Boer Tom van ‘de Buffelhoeve’ uit Naarden. Hij is een kleinschalige boer die alles van geboorte tot bord zelf in de hand heeft. Hierbij houdt hij de keten zo kort mogelijk; zo staat hij voor transparantie, kwaliteit, dierenwelzijn en duurzaamheid. De kipsaté wordt verzorgd door ‘van Barneveld culinair’. Zij maken voor ons ook de meest creatieve en heerlijke salades met sauzen. Daarnaast zijn zij onze vaste partner voor heerlijk brood. Ook de vegetarische, Italiaanse en andere buffetten worden door ‘van Barneveld culinair’ verzorgd.

Borreltijd

Wij vinden een goede borrelhap eigenlijk net zo belangrijk als de lunch en diner. Daarom halen wij alleen de beste Haring bij haringstal ‘De Zeevang’. Hebben we huisgemaakte bitterballen, zowel rund als asperge, van bevriende chef Job. En wat is er fijner dan een heerlijke oester tijdens de borrel? Naturel of bijvoorbeeld verrassend Aziatisch gestoomd. En natuurlijk serveren wij ook uitgebreide Amsterdamse plankjes met worst, zuur en kaas.

Onze chefs

Met al die jaren ervaring in de betere horecazaken van het land, hebben we natuurlijk ook veel connecties opgedaan. Zo zijn er al verschillende chefs die hun weg hebben weten te vinden binnen onze kombuis. Arne van restaurant Adam, is de scheepschef die veelal in onze kombuis te vinden is. Hij serveert prachtige en verfijnde 3, 4 of 5 gangen menu’s. Uiteraard met bijpassende wijnen van topniveau.

Maar ook Job, de chef van restaurant Volt, heeft ook al eens onder een lichte zeil helling staan koken bij ons. En voor de ‘Italië lovers’ hebben we Rocco van restaurant Pianeta terra. Wij hebben hem al vele malen verse pasta en fenomenale antipasti en secondi zien maken voor onze gasten. Voor elk gezelschap hebben wij de juiste chef!

En de borrel zelf dan?

Uiteraard moet de mond met al dit heerlijke eten ook goed gesmeerd worden. Van de tap hebben wij daarom Texels Skuumkoppe. Een kleine brouwerij met toch een soort van maritiem karakter. Onze wijnen halen wij het liefst van zo dichtbij mogelijk. Markvandewijn helpt ons daar heel erg goed bij want hij brengt ons zijn fantastische Duitse wijnen. Een strakke Riesling, minerale Grauer Burgunder, of sappig en kruidige Spatburgunder. Maar op gelegenheid shoppen we ook iets verder van huis en serveren we Meursault uit de Bourgogne of Barolo uit de Piemonte. Natuurlijk hebben we ook een frisje en is er verse koffie en thee.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden tijdens ons culinair zeilen arrangement? We vertellen u graag meer en maken uiteraard ook graag een offerte op maat voor u. U kunt ons bereiken op: 06 – 523 353 75 of een email sturen naar: info@tweegebroeders.nl

Heeft u interesse in een unieke beleving?

Zeilklipper Twee Gebroeders: stijlvol, comfortabel met een gastvrije bemanning

Ja, ik ontvang graag meer informatie