Van de beste markten thuis

Culinair onderscheiden wij ons doormiddel van vele jaren ervaring in de betere restaurants van het land en de daar opgedane connecties. Van een uitgeserveerd vijf-gangen diner door onze chef, of een prachtig en rijk gevuld barbecue buffet, tot een zeer gevarieerde luxe broodjeslunch. De mogelijkheden zijn bij ons zeer divers en wij passen ons aan op uw wensen. Altijd dezelfde sublieme kwaliteit. Wij proberen alles zo lokaal mogelijk in te kopen, van kleinschalige bedrijven. Rechtstreeks van boer tot bord zonder tussenkomst van allerlei andere partijen. Door zoveel mogelijk biologisch en verantwoord in te kopen, trachten wij een steentje bij te dragen aan een betere omgang met dier en milieu.

Vis

Uiteraard is onze vis altijd dagvers. Bij ‘Bos en Braga in Weesp halen wij het meeste va van onze gerookte vis en visschotels. Twee vissers uit Urk en het Portugese vissersdorp Caxinas roken zelf al hun vis. “Wij willen het zilt in ons hart delen en jullie meenemen in de echte smaak van de zee”. Met Bas ‘De Friese Palingroker’ doen we workshops Palingroken tijdens onze zeiltochten. Echt een leuke en leerzame ervaring, en natuurlijk een mooi Hollands fenomeen. Bij Jan en Barbara van ‘De Goede vissers’ halen wij de mooiste vis en schaal en schelpdieren uit de Waddenzee, altijd kraakvers.

Liever vlees of vega?

Het rund en lamsvlees voor op de barbecue komt van Boer Tom van ‘de Buffelhoeve’ uit Naarden. Hij is een kleinschalige boer die alles van geboorte tot bord zelf in de hand heeft. Hierbij houdt hij de keten zo kort mogelijk, zo staat hij voor transparantie, kwaliteit, dierwelzijn en duurzaamheid. De kipsaté wordt verzorgd door ‘van Barneveld culinair’. Zij maken voor ons ook de meest creatieve en heerlijke salades met sauzen en brood natuurlijk. Ook de vegetarische, Italiaanse en andere buffetten worden door ‘van Barneveld culinair’ verzorgd.

Borreltijd

Wij vinden een goede borrelhap eigenlijk net zo belangrijk als de lunch en diner. Daarom halen wij alleen de beste Haring bij haringstal ‘De Zeevang’. Hebben we huisgemaakte bitterballen, zowel rund als asperge van bevriende chef Job. En wat is er fijner dan een heerlijke oester tussendoor, naturel of bijvoorbeeld Aziatisch gestoomd. En natuurlijk serveren wij ook uitgebreide Amsterdamse plankjes met worst, zuur en kaas.

Chefs

Met al die jaren ervaring in de betere horeca zaken van het land, doe je natuurlijk ook veel connecties op. Zo zijn er al verschillende chefs die hun weg hebben weten te vinden binnen onze kombuis. Nu is Arne van restaurant Adam natuurlijk de scheepschef die het vaakst in onze kombuis te vinden is. Hij serveert prachtige en verfijnde 3,4 of 5 gangen menu’s. Vaak met bijpassende wijnen natuurlijk. Maar nu heeft Job, de chef van restaurant Volt ook al eens onder een lichte zeil helling staan koken bij ons. En voor de Italië lovers hebben we Rocco van restaurant Pianeta terra, verse pasta en fenomenale antipasti en secondi zien maken voor onze gasten. Voor elk gezelschap hebben wij de juiste chef!

En de borrel zelf dan?

Uiteraard moet de mond met al dit heerlijke eten ook goed gesmeerd worden. Van de tap hebben wij daarom Texels Skuumkoppe. Een kleine brouwerij met toch een soort van maritiem karakter. Onze wijnen halen wij het liefst van zo dichtbij mogelijk. Markvandewijn helpt ons daar heel erg goed bij, hij brengt ons zijn fantastische Duitse wijnen. Strakke Riesling, minerale Grauer Burgunder, of sappig en kruidige Spatburgunder. Maar op gelegenheid shoppen we ook iets verder van huis en serveren we Meursault uit de Bourgogne of Barolo uit de Piemonte. Natuurlijk hebben we ook een frisje van de bar en verse koffie en thee.

Heeft u interesse in een unieke beleving?

Zeilklipper Twee Gebroeders: stijlvol, comfortabel met een gastvrije bemanning

Ja, ik ontvang graag meer informatie