Zeilen op het IJsselmeer? Welkom aan boord van ons zeilschip!

Het IJsselmeer is een uitzonderlijk mooi natuurgebied. Unieke vergezichten op de oer-Hollandse wateren zorgen voor een onvergetelijke ervaring wanneer u hier gaat zeilen. De Twee Gebroeders biedt de mogelijkheid om een stijlvol zeilschip te huren inclusief een ervaren bemanning. U hoeft dus niet zelf te kunnen zeilen maar onze crew is altijd blij met extra hulp aan boord. Uw zeiltocht op het IJsselmeer begint in onze thuishaven; Muiden.

Meer informatie over zeilen op het IJsselmeer? Neem dan contact op met De Twee Gebroeders.

Onze zeilklipper

Onze zeilklipper draagt de naam de ‘Twee Gebroeders’ en is een zeilboot met een rijke geschiedenis. Onze zeilklipper is gebouwd in het jaar 1900. Zij is dus al ruim 120 jaar op de Nederlandse wateren te bewonderen. In 2019 is het schip volledig verbouwd en gemoderniseerd, wat haar een verademing maakt om mee te zeilen. Het interieur is stijlvol modern klassiek met prachtige oud eiken tafels en fijne lederen kuipstoeltjes. Het oude ruim is een lichte en uitnodigende ruimte geworden waar u en uw gasten kunnen genieten van een unieke zeiltocht. Aan boord gaat alles nog hetzelfde als 120 jaar geleden: met de hand!

Een zeiltocht op het IJsselmeer met diner

Tijdens onze zeiltochten op het IJsselmeer serveren wij graag een uitgebreid diner. Onze uitgebreide horeca keuken en bar bieden u de kwaliteit die u verwacht.

Wilt u liever barbecueën of uw gasten al het lekkers uit de zee serveren met ons visbuffet? Alles is mogelijk aan boord. Meer informatie over onze arrangementen vindt u op onze arrangementen pagina. Onze gastvrije bemanning heeft zowel zeilervaring als horeca-ervaring en weet dit feilloos te combineren. Onze crew zorgt zo voor een unieke en ontspannen zeiltocht.

Zakelijke evenementen tijdens een dagje zeilen op het IJsselmeer

Onze zeilklipper leent zich uitstekend voor een dagje zeilen op het IJsselmeer met bijvoorbeeld uw zakenrelaties of medewerkers. Ervaar samen de elementen tijdens een unieke zeiltocht. De Twee Gebroeders is ook zeer geschikt voor vergaderingen, seminars en andere zakelijke gelegenheden. Een beamer en goede geluidsinstallatie met microfoon zijn aanwezig. Aan boord is ruimte vanaf 15 personen en doordat de Twee Gebroeders een zeer groot schip is, is zij ook erg stabiel. Zeeziekte komt dus zelden voor aan boord.

Actief zeilen of ontspannen genieten

Aan boord van de Twee Gebroeders hoeft u niet te kiezen. De Twee Gebroeders wordt namelijk verhuurd met bemanning. Uiteraard vinden wij het heel fijn als u actief mee wilt zeilen of tijdens onze zeiltocht het roer even overneemt maar er is altijd voldoende tijd om ontspannen te genieten op bijvoorbeeld onze teakhouten luikenkap. Ervaring met zeilen is tijdens onze zeiltocht op het IJsselmeer niet nodig. We vertrekken vanaf onze thuishaven in Muiden. Hier parkeert u gratis de auto maar ook met het openbaar vervoer is deze locatie goed bereikbaar.

De bestemming van de tocht is altijd in overleg. Wij zeilen graag met u naar Amsterdam, Almere, Hoorn, Lelystad, Durgerdam, Marken, Uitdam of IJburg. Maar ook een bezoek aan forteiland Pampus of het pittoreske Volendam behoort tot de mogelijkheden.

Wilt u met uw gasten vanaf een andere haven vertrekken? Dat is uiteraard bespreekbaar. Havens waar wij veel komen zijn Amsterdam, Durgerdam, Volendam, Monnickendam, Almere, Lelystad en Hoorn.

Toe aan meer spanning en adrenaline?

Ons zeilschip laat zich prima wat sportiever zeilen maar wanneer u met uw gasten echt toe bent aan een adrenalinekick, is een tocht op een ribboot een onvergetelijke ervaring.

U vaart met grote snelheid en stuitert over de golven; een adrenaline boost is daarbij gegarandeerd. U kunt steeds per 12 gasten aan boord van de ribboot stappen en u vaart dan een uur lang met hoge snelheid over het IJsselmeer.

Deze excursie is bij te boeken bij al onze zeiltochten op het IJsselmeer.