De Bruine Vloot: 40 jaar geschiedenis op de Nederlandse wateren!

De Bruine Vloot is een bijzondere verzameling Nederlandse schepen. De benaming ‘Bruine Vloot’ komt van de oorspronkelijke kleur van de zeilen. Deze waren bruin, oftewel getaand. Deze kleur werd verkregen uit de bast van tropisch hout en werd cachou genoemd.

Tegenwoordig staat de term ‘bruine vloot’ ook voor de professionele chartervaart met traditionele zeilschepen. Ons zeilschip de Twee Gebroeders is onderdeel van de Bruine Vloot en biedt u de mogelijkheid om te zeilen met een stukje Hollandse historie.

Wilt u onze zeilklipper uit de Bruine Vloot huren? Neem dan contact op met de Twee Gebroeders.

100 jaar geschiedenis

Rond 1900 waren er nog heel wat zeilklippers te zien op de grote rivieren en de Zuiderzee. Ze werden gebruikt voor het vervoer van vracht en waren de voorlopers van de motorschepen van tegenwoordig. Alleen ging alles toen nog op het zeil. Bijna niet meer voor te stellen. Haven in en uit en met half gestreken zeilen onder een spoorbrug door.

Gelukkig is een aantal schepen van de Bruine Vloot aan de hoogovens ontsnapt en is in de jaren zeventig weer onder zeil gebracht.

Bruine Vloot Muiden

De Twee Gebroeders heeft haar thuishaven in de geboortestad van de Bruine Vloot. Het 1050 oude Muiden. Deze prachtige vestingstad aan het IJsselmeer is de locatie om aan boord te gaan van onze zeilklipper. Samen beginnen we aan een mooie zeiltocht over de Hollandse wateren. De Twee Gebroeders is een 120 jaar oud schip en in 2019 is het schip volledig gerenoveerd. Het is nu een comfortabel en stijlvol zeilschip geworden met het karakter van 1900.

Zeilarrangementen

Aan boord bieden wij een aantal arrangementen en we vertrekken meestal vanuit Muiden. U kunt kiezen uit verschillende bestemmingen. We zeilen naar Pampus of Volendam en onderweg kunt u genieten van onze heerlijke borrel. Maar ook een diner op topniveau behoort tot de mogelijkheden net als een heerlijke barbecue of een visbuffet aan boord van ons zeilschip.

In het ruim hebben wij fijne stoelen en tafels en kunt u met uw gasten genieten van de maaltijd. Onze crew staat voor u klaar en de scheepsbar is gedurende onze tocht natuurlijk geopend. Onze chef heeft zijn strepen in de keuken meer dan verdient tijdens zijn werk in de beste restaurants van Amsterdam.

Actief zeilen met de Bruine Vloot

U huurt onze zeilklipper altijd inclusief schipper en bemanning. We vinden het altijd erg fijn als u actief mee wilt helpen met het zeilen. Er is genoeg te doen en onze crew kan u precies uitleggen waar uw hulp nodig is. Heeft u altijd al eens aan het roer van een groot zeilschip willen staan? Dit is uw kans!

De Twee Gebroeders is een heerlijk schip om mee te zeilen en ook sportief zeilen gaat prima met onze zeilklipper. Het is gelukkig wel een stabiel schip en dat zorgt dat maar weinig mensen last krijgen van zeeziekte aan boord.

Meer weten over het zeilen met de Bruine Vloot? We vertellen u graag alles over ons prachtige schip en de mogelijkheden aan boord!