Varen met de bruine vloot. De Twee Gebroeders vaart vanuit Muiden, de 1050 jaar oude vestingstad waar de bruine vloot 40 jaar geleden is begonnen.

Zeilschepen van het begin van de vorige eeuw zijn opnieuw in de vaart genomen en maken nu deel uit van een professionele bedrijfstak.

Honderd jaar geschiedenis van de bruine vloot. Rond 1900 waren er nog heel wat klippers te zien op de grote rivieren en de Zuiderzee. Ze werden gebruikt voor het vervoer van vracht en waren de voorlopers van de motorschepen van tegenwoordig. Alleen ging alles toen nog op het zeil. Bijna niet meer voor te stellen. Haven in en uit en met half gestreken zeilen onder een spoorbrug door.

Gelukkig is een groot aantal van de bruine vloot aan de hoogovens ontsnapt en is in de jaren zeventig weer een aantal van deze schepen onder zeil gebracht. Inmiddels vaart er weer een gevarieerd scala van schepen op commerciele basis over de Nederlandse wateren. Van eenvoudig tot zeer luxe.

Kijk voor aantrekkelijke all in arrangementen of voor overige info in het menu van onze site en vaar mee met de Twee Gebroeders.