Zeilen naar Pampus? Ontdek een bijzonder stukje geschiedenis!

Het oude forteiland Pampus heeft een rijke geschiedenis en is zeilend prima bereikbaar. De Twee Gebroeders is een groot zeilschip waarmee wij, samen met onze gasten een zeiltocht naar Pampus ondernemen en onderweg genieten van een smakelijke borrel of culinair diner.

Onze gastvrije crew staat voor u klaar en de scheepsbar is geopend. Wilt u actief meehelpen met zeilen? Dat zien we graag en zeilervaring is daarbij echt niet nodig.

Welkom aan boord: vandaag gaan we een dagje zeilen naar Pampus! Wilt u meer informatie over een zeiltocht naar Pampus? Neem dan contact op met De Twee Gebroeders.

De geschiedenis van Forteiland Pampus

Tijdens ons Pampus arrangement combineren wij een zeiltocht met een bezoek aan het forteiland Pampus. Dit bijzondere eiland ligt midden in het IJmeer en is van historische waarde voor Nederland. Pampus is een kunstmatig eiland dat werd aangelegd in 1887 als onderdeel van de Stelling van Amsterdam en was bedoeld om de vaargeul Pampus te verdedigen. Het is dus een fort dat diende ter verdediging van Nederland.

Van april tot en met oktober is Pampus geopend voor publiek. Op het eiland kunt u ook daadwerkelijk het fort bezoeken en een rondleiding krijgen over het eiland.

Over onze zeilklipper

Onze zeilklipper de Twee Gebroeders is geschikt vanaf 15 personen en is 2019 geheel opnieuw ingericht naar de eisen van deze tijd. Zeilen naar Pampus met onze traditionele en historische zeilklipper staat garant voor een fantastische dag met vrienden, familie of zakenrelaties.

Aan boord is er ruimte om te vergaderen en presentaties te houden maar er is ook meer dan voldoende mogelijkheid om te ontspannen, bijvoorbeeld op onze teak houten luikenkap.

Actief zeilen naar Pampus

De Twee Gebroeders is een groot maar stabiel zeilschip waarmee zeker ook sportief kan worden gezeild. Onze gasten nodigen wij altijd uit om ook het roer te nemen of samen met ons de zeilen te hijsen. Ervaring met zeilen is hierbij uiteraard niet nodig. Onze ervaren crew maakt u gemakkelijk wegwijs en staat altijd voor u klaar om te helpen.

Ervaar de elementen en zeil met ons naar het prachtige Pampus.

Een dagje zeilen met lunch zou er als volgt uit kunnen zien:

10:00 Ontvangst door de bemanning met koffie en Muider kruidkoek. Aansluitend vertrek uit Muiden richting Pampus. Op Pampus, het voormalige forteiland dat deel uitmaakte van de stelling van Amsterdam, krijgt u een rondleiding van circa een uur.
12:30 De zeilen worden weer gehesen en we zeilen richting het eiland Marken, terwijl aan boord een uitgebreide lunch geserveerd wordt. Later op de middag zullen er ook verschillende borrelhappen geserveerd worden als Hollandse nieuwe, bitterballen, ossenworst en kazen en olijven.
17:00 Heerlijk uitgewaaid zijn we weer terug in de haven van Muiden waar nog een afsluitend drankje kan worden gedaan.

Een middag-avondje zeilen zou er als volgt uit kunnen zien:

13:00 U wordt ontvangen aan boord van het schip waar de lunch voor u klaarstaat.
14:00 Bezoek aan Pampus. Op Pampus, het voormalige forteiland dat deel uitmaakte van de Stelling van Amsterdam, krijgt u een rondleiding van
circa een uur. Aansluitend worden de zeilen gehesen voor een zeiltocht over het IJsselmeer.
17:30 Tegen de avond gaan we voor anker en kunt
u genieten van de zonsondergang, het wijde zicht en een smakelijke barbecue.
Circa 20:00 U bent weer terug in de haven van Muiden.
Circa 20:00 U bent weer terug in de haven van Muiden.