Zeilen vanuit Amsterdam met zeilklipper de Twee Gebroeders

Wilt u zeilen vanaf Amsterdam? Dan verwelkomen wij u graag aan boord van onze stijlvolle zeilklipper de Twee Gebroeders. Dit 120 jaar oude zeilschip kunt u huren in Amsterdam met bemanning. Een unieke ervaring voor u en uw gasten.

Onze zeiltocht start in Amsterdam en voert u over het IJ, langs het Centraal Station en de nieuwe haveneilanden. Het water van het IJ biedt u een prachtig uitzicht over Amsterdam en na de Oranjesluizen hijsen wij de zeilen voor een ontspannen en actieve zeiltocht over de Amsterdamse wateren.

Zeilen vanuit Amsterdam? Neem dan contact op met de Twee Gebroeders!

Zeiltocht Amsterdam: 120 jaar geschiedenis

Uw zeiltocht in Amsterdam maakt u aan boord van onze 120 jaar oude zeilklipper. De Twee Gebroeders is gebouwd in het jaar 1900 en heeft jarenlang de Europese zeeën mogen bevaren als zeilend vrachtschip. Sinds enkele decennia is ze beschikbaar gekomen voor de verhuur en zeilen wij weer over de Amsterdamse wateren met deze prachtige boot.

In 2019 heeft het interieur van onze zeilklipper een ware metamorphose ondergaan. Het oude ruim is een lichte en comfortabele ruimte geworden waar iedereen kan genieten van een heerlijk diner of een verfrissend drankje. Zak onderuit op onze bank en zet een plaatje op. Een platenspeler is natuurlijk aanwezig.

Wilt u liever actief meezeilen? Onze crew is altijd blij met hulp en legt u graag de basisbeginselen uit van het zeilen. Zeilervaring is dus niet noodzakelijk om actief deel te nemen aan deze prachtige zeiltocht.

Eten en drinken

Tijdens een dagje zeilen in Amsterdam aan boord van de Twee Gebroeders zorgen wij ook voor de innerlijke mens. U kunt kiezen uit een van onze arrangementen en bijvoorbeeld uw gasten trakteren op een culinaire barbecue van onze chef. Maar ook een diner op niveau is mogelijk tijdens uw zeiltocht in Amsterdam. Tijdens het zeilen kunt u dus genieten van de buitenlucht en van de door de bemanning klaargemaakte maaltijd en hapjes.

Alle informatie over onze zeilarrangementen vindt u op onze arrangementen pagina.

Voor een zeiltocht met vrienden of familie maar ook voor zakelijke evenementen bent u welkom aan boord van onze zeilboot. Jong en oud genieten van een bijzondere ervaring.

Hoe ziet een dagje zeilen in Amsterdam eruit?

U wordt ontvangen door de bemanning die iets vertelt over het schip en de vaartocht. Na het verlaten van de haven van Amsterdam worden de zeilen gehesen. Al naargelang de windkracht en richting wordt koers gezet richting Marken, Durgerdam of Muiden. Aan het eind van de tocht arriveren we weer in de haven van Amsterdam. Onderweg kunt u actief deelnemen aan het zeilen. Ook kunnen andere excursies worden georganiseerd naar bijvoorbeeld het forteiland Pampus. Voor een extra adrenaline boost nodigen wij u en uw gasten uit om een ritje te maken op een ribboot. Op volle snelheid het water verkennen is een fantastische aanvulling op een zeiltocht in Amsterdam.