Zeilen op het IJmeer? Een unieke ervaring!

Zeilen op het IJmeer is de elementen ervaren terwijl je ondergedompeld wordt in al het schoon dat de Nederlandse natuur te bieden heeft. Het IJmeer is een uniek stukje Nederland dat aangesloten is op het IJsselmeer. Met ons grote zeilschip de Twee Gebroeders gaan wij graag zeilen met onze gasten vanuit Muiden, op het IJmeer en verder. 

Een unieke ervaring ervaart u aan boord van ons zeilschip! Meer informatie over de mogelijkheden voor een dagje zeilen op het IJmeer?

Neem contact op met De Twee Gebroeders! U kunt ons ook bereiken via WhatsApp op telefoonnummer: 0652335375.

Onze zeilklipper

De Twee Gebroeders is een groot zeilschip dat gebouwd is in 1900 en onderdeel is van de de Bruine Vloot. In het kleine dorpje Deest aan de Waal zag dit bijzondere schip het levenslicht waarna het nog bijna 80 jaar dienst deed als zeilend en later gemotoriseerd  vrachtschip. Waar veel van dit type schepen in de hoogovens zijn beland, ze waren immers ingehaald door het gemotoriseerde scheepsverkeer, is de Twee Gebroeders dit lot bespaard gebleven. Sinds enkele decennia is het schip te huur als charterschip en zeilt ze weer over de Hollandse wateren. 

Tijdens uw zeiltocht op het IJmeer ontdekt u ook ruim 120 jaar historie aan boord van onze zeilboot. In 2019 heeft ze een grondige renovatie ondergaan en is er veel aan boord vernieuwd, uiteraard met oog voor de karakteristieken van het schip. 

Het oude ruim is een lichte en gezellige omgeving geworden. U vindt er gemakkelijke stoelen en fauteuils, fijne banken en zelfs een platenspeler. Genieten is hier gemakkelijk. 

Dagje zeilen IJmeer

Tijdens een dagje zeilen op het IJmeer ontbreekt het u aan niets. We vertrekken graag vanuit onze thuishaven in de mooie vestingstad Muiden. Wilt u liever vanaf een andere haven vertrekken? In overleg is er veel mogelijk. 

Vanaf de haven zetten we koers naar het IJmeer en onderweg ziet u al de eerste unieke vogels die leven in dit prachtige Natura 2000 gebied. 

Samen beleven we de elementen en onderweg is onze scheepsbar geopend. Voorzien van een drankje kunt u genieten op het dek. Wilt u meezeilen of aan het roer staan van onze zeilklipper? Alle hulp is welkom en samen zeilen we het IJmeer over. 

De Twee Gebroeders is een stabiel schip maar er kan zeker ook sportief mee gezeild worden. Dankzij de stabiele ligging komt zeeziekte nauwelijks voor aan boord. 

Arrangementen

Onze gasten kunnen een keuze maken uit verschillende arrangementen. De crew aan boord heeft naast veel zeilervaring, ook ruime ervaring in de betere horecagelegenheden van Amsterdam. We bieden onder andere een voortreffelijke barbecue aan maar ook een culinair diner is mogelijk aan boord. 

Bent u op zoek naar een persoonlijke invulling van het diner? Maatwerk is uiteraard in overleg ook mogelijk. 

Forteiland Pampus of Volendam

Naast een heerlijke zeiltocht op het IJmeer is het ook mogelijk om een excursie te boeken. Samen bezoeken we Forteiland Pampus of het pittoreske Volendam. Naast deze excursies bieden wij ook een workshop vis roken aan of een rit op een rib boot. Een adrenaline boost is daarbij gegarandeerd!

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor zeilen op het IJmeer? Neem contact op met De Twee Gebroeders.

Ontvang alle informatie over uw zeiltocht

Zeilklipper Twee Gebroeders: stijlvol, comfortabel met een gastvrije bemanning

Ja, ik ontvang graag meer informatie