Winterzeilen is genieten van Nederland op zijn mooist aan boord van onze zeilklipper

Zeilen in de winter? De winter is bij uitstek hét moment om een zeiltocht over de Nederlandse wateren te maken. De lucht is fris en de wereld om u heen is gehuld in een lichte een deken van mist. Terwijl we de haven verlaten breekt de mist langzaam op en komt de laagstaande zon door de wolken. De natuur is prachtig, kalm en eigenlijk bijna op zijn mooist in de winter. Het meer is zo goed als verlaten, we zullen er voornamelijk de overwinterende watervogels tegenkomen. Samen gaan we winterzeilen over het IJmeer. Varen in de winter kan comfortabel, warm en ontspannen aan boord van ons zeilschip de Twee Gebroeders.

Ga je mee op een unieke zeiltocht over het IJsselmeer en beleef de elementen met vrienden, collega’s of familie? De gastvrije crew van de Twee Gebroeders vertelt u graag meer over de mogelijkheden.

Zeilklipper de Twee Gebroeders

Winterzeilen op onze stijlvolle zeilklipper de Twee Gebroeders is een uniek avontuur. U gaat het IJsselmeer op met een groot zeilschip waar 120 jaar historie nog voelbaar aanwezig is. Tegelijkertijd is het een zeilschip van deze tijd waar het ook tijdens het winterzeilen aangenaam vertoeven is. In 2019 is ons schip geheel gerenoveerd met behoud van haar unieke karakteristieken. Het comfort van nu en de stijl en klasse van 120 jaar geleden.

Varen in de winter is zo dus heel goed mogelijk. Benedendeks is het heerlijk warm en geniet u ontspannen van de tocht in een van onze heerlijke stoelen. Uiteraard is onze bar geopend en en zijn er warme en koude dranken. Wilt u liever iets sterkers? Onze gastvrije bemanning schenkt u graag een heerlijk glaasje Muidense Schippersbitter in. Ga gezellig in gesprek met uw familie, vrienden of collega’s, zet een muziekje op en geniet van het samen zijn.

Actief winterzeilen

Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om aan boord lekker benedendeks te blijven maar bovendeks is winterzeilen ook een unieke belevenis. Onze zeilklipper laat zich sportief zeilen en met flinke vaart verkennen we de unieke natuur van IJsselmeer en beleven we de elementen. Uw hulp is tijdens het zeilen meer dan welkom. Heeft u altijd al eens aan het roer willen staan van een groot zeilschip? Dit is uw kans.

Zeilervaring is niet nodig, onze crew weet alles van winterzeilen en vertelt u bij vertrek graag meer. Voorafgaand aan de tocht zorgen we ook dat u weet hoe u zich het beste kunt kleden tegen de kou.

Arrangementen winterzeilen

Winterzeilen kan op basis van onze reguliere arrangementen. Zo kunt u ervoor kiezen om aan boord heerlijk te lunchen of te dineren in combinatie met het zeilen over het IJmeer. We vertrekken veelal vanuit de haven in Muiden en op aanvraag is het ook mogelijk om een ander vertrekpunt af te spreken. Onze arrangementen passen we graag aan het jaargetijde aan en uw lunch of diner zal dan ook een winters thema hebben. 

Kerstdiner op een boot

Bent u op zoek naar een unieke invulling van uw zakelijke kerst of nieuwjaars event zoals een kerstdiner, kerstborrel of nieuwjaarsreceptie? Neem uw medewerkers of zakenrelaties mee op een bijzondere zeiltocht met de Twee Gebroeders en geniet van een prachtig kerst- of nieuwjaarsevent op onze boot! Onze zeilklipper is de locatie voor een bijzondere kerstborrel waar uw gasten nog lang over zullen napraten. Aan boord is er ruimte vanaf 15 personen en onze gastvrije crew staat voor u klaar. Uiteraard kunt u kiezen voor een klassieke kerstborrel met kleine bites en hapjes maar ook een zakelijk kerstdiner op sterrenniveau behoort tot de mogelijkheden.

Ontvang alle informatie over uw zeiltocht

Zeilklipper Twee Gebroeders: stijlvol, comfortabel met een gastvrije bemanning

Ja, ik ontvang graag meer informatie